Flora Danica smykker blev oprindeligt designet af Orla Eggert, der i 1950erne blev kendt for at forgylde blade, blomster og fjer fra den danske natur og markedsføre dem som brocher, pendanter osv.

De klassiske smykker oplever fornyet popularitet i disse hårde finanskriseår, hvor vi sværmer for fortiden; 20ernes Charleston-stil med fjerboaer og fjer i pandebåndet samt efterkrigstidens romantiske stiliserede blomster fra Maguerit og Flora Danica. Charleston-pigernes kække og drengede stil afløste Belle Epoque-periodens opulente fjerhatte og hvepsetaljer, og de danske smykker var delvist en patriotisk reaktion på besættelsen.

Belle Epoque hat

Charlestonpige

Flora Danica fjer

De klassiske fjer får vinger igen i en ny krisetid, og Flora Danica fjer suppleres af nye designs som f.eks. Julie Sandlaus stærkt roste Birds of Paradise-kollektion.

Synes man fjer bliver lidt for New Age-agtige, kan man på lige så shamanistisk vis smykke sig med fugle og håbe at noget af letheden og friheden, styrken og skønheden smitter af.

Fra blicherfuglsang kommer kollektionen Free med fugle af sort rhodineret sølv med “icecrushed” overflade. Designerduoen blicherfuglsang er også kendt for kollektionen Blossom, der står på skuldrene af de gode gamle danske smykkedesignere.

Fugl fra blicherfuglsang

Fugl fra Izabel Camille

Ugle fra Troldekugler